چجوری درباره میزان حقوق درخواستی در مصاحبه شغلی صحبت کنیم؟
چجوری درباره میزان حقوق درخواستی در مصاحبه شغلی صحبت کنیم؟ یکی از اصلی ترین دغدغه هایی که در زمان مصاحبه کاری برای استخدام ذهن همه ما را مشغول می کند، نحوه بیان حقوق درخواستی است. در مصاحبه کاری شما باید حقوق درخواستی خود را بیان کنید و این موضوع شاید باعث ایجاد استرس و اضطراب در ذهن شما شود. بهرحال شما سعی می کنید که شغل مورد نظر را از دست ندهید و در عین حال میخواهید حقوق مورد نظرتان را بیان کنید. در این مطلب از سایت چجوری راهکارهایی را برای ارائه درخواست حقوق در مصاحبه اول بیان می کنیم.
چجوری برای پاسخ به پرسش میزان حقوق درخواستی آماده باشیم؟
- در مورد مبلغ حقوق عادلانه که شرکت مورد نظر میتواند به شما بدهد تحقیق کنید
- در پیش کشیدن موضوع دستمزد و حقوق عجله نکنید زمان خوب هنگام مذاکره بسیار مهم است.
- فراتر از چک حقوق فکر کنید برای مثال، اگر حقوق بالاتری وجود نداشته باشد، ممکن است مرخصی با حقوق یکی از گزینه ها باشد.
- داوطلبانه رقم یا محدوده حقوق را اعلام نکنید. اگر از شما خواسته شد نیازی به طفره رفتن نیست، اما به طور کلی بهتر است ابتدا از کارفرما بخواهید رقمی را ارائه دهد.
- صادق باشید متقاضی کار که میخواهد کارفرما را فریب دهد، یک شکست خورده است.
- تصور نکنید که باید اولین پیشنهاد را بپذیرید. حتی در یک بازار کار چالش برانگیز، مذاکره با حسن نیت همیشه قابل قبول است. آنچه را که می خواهید بیان کنید و از آن نترسید.
چرا پاسخ به پرسش حقوق درخواستی مهم است؟
اگر پاسخ شما بیشتر یا کمتر از حد معمول باشد، مشکلاتی ایجاد میشود. پیشنهاد مبلغی بیش از حد معمول بهمعنای استخدامنشدن شماست و پیشنهاد مبلغی کمتر از حد معمول بهمعنای دریافت حقوق کمتر از انتظار و درنتیجه نارضایتی شما. اینکه این «حد معمول» چقدر است و چطور باید آن را بیان کرد، مسئلهای است که در ادامه مطرح میکنیم.
چجوری به سوال “حقوق مد نظر شما چقدر است؟” در مصاحبه پاسخ دهیم؟
در زیر مراحلی را عنوان خواهیم کرد که میتوانید برای پاسخگویی درست به این سؤال استفاده کنید:
- در مورد حقوق و دستمزد موقعیت شغلی تحقیق کنید. برای ارائه یک درخواست دقیق و درست برای حقوق و دستمزد که مطابق با میانگین بازار در آن صنعت باشد، ابتدا باید بدانید که میانگین حقوق و دستمزد در بازار چقدر است. وقت بگذارید و در مورد میانگین و محدوده حقوق در شهر خود برای موقعیتی که متقاضی هستید، تحقیق کنید. شما همچنین میتوانید در مورد آنچه افراد دیگر در این موقعیت شغلی دریافت میکنند و دارای تجربه و سطح تحصیلات مشابه شما هستند نیز، تحقیق کنید.
- تمام مخارج را در نظر بگیرید. اگر برای اشتغال به کار نیاز به جابجایی یا پرداخت هزینههای دیگری دارید، حتماً این هزینهها را در حقوق درخواستی خود لحاظ کنید. به عنوان مثال، اگر هزینه سفرهای درون شهری شما برای رسیدن به شرکت بیش از اندازه زیاد میشود، آن را حتما به صورت ماهانه حساب کنید و در حقوق درخواستی لحاظ کنید.
- محدودهای برای حقوق و دستمزد خود مشخص کنید. به جای ارائه و پیشنهاد تنها یک رقم برای حقوق درخواستی خود، محدودهای برای حقوق در اختیار کارفرما قرار دهید که در آن حداقل و حداکثر را تعیین کرده باشید. سعی کنید دامنه این رنج حقوقی را به جای وسیع کردن، محدود نگه دارید. به عنوان مثال، اگر میخواهید سالانه ۳۶ میلیون تومان درآمد داشته باشید، خوب است که محدوده حقوق خود را بین ۳۴ تا ۴۰ میلیون تومان قرار دهید. همیشه فاصله این محدوده را کمتر از ۱۰ میلیون تومان نگه دارید.
- سوال را منحرف کنید. برخی از مدیران استخدام ممکن است در اوایل مراحل استخدام و قبل از اینکه شما به طور کامل تمام جزئیات شغلی را بفهمید و اصلا متوجه شوید که به این موقعیت شغلی علاقه دارید یا خیر، از شما درباره حقوق بپرسند. در حالی که شما در نهایت باید در مورد حقوق درخواستی خود صحبت کنید، اما میتوانید برای جلوگیری از پاسخ دادن به این سؤال تا زمانی که آمادگی پاسخ دادن پیدا کنید، اقدام به منحرف کردن بحث کنید. برای اینکه بحث را منحرف کنید میتوانید اینگونه پاسخ دهید: قبل از اینکه به این سؤال پاسخ دهم، دوست دارم با این موقعیت شغلی و شرکت شما بیشتر آشنا شوم تا بتوانم در مورد حقوق درخواستی پاسخ دقیقتری ارائه دهم.
- آغوش خود را برای سایر گزینهها در مورد جبران حقوق باز کنید. چندین روش برای جبران خسارت شما توسط کارفرما وجود دارد، از جمله بیمه تکمیلی، مرخصی با حقوقِ بیشتر، تعطیلات بیشتر و داشتن سهام در شرکت. گرچه این نوع جبران خسارت ممکن است به راحتی در فیش حقوقی شما دیده نشود، اما با گذشت زمان این مزایا برای شما جمع میشوند و مانند درآمد اضافی برای شما میشود، حتی فضای کار جذابتری برای کار دارید و تعادل بین زندگی و کار برای شما برقرار میشود.
نکاتی هنگام مذاکره بر سر حقوق درخواستی
بهتر است هنگام مذاکره درباره میزان حقوق، به نکات زیر توجه کنید:
- ارزش خود را بدانید. شایستگیها، مهارتها و تجربیات خود را دستکم نگیرید و آنها را بهدرستی ارائه و ارزشگذاری کنید. از آنها هنگام مصاحبه و بحث درباره حقوق استفاده کنید تا پیشنهاد خود را منطقی توجیه کنید.
- اعتمادبهنفس را با واقعبینی ترکیب کنید. هنگام مذاکره بر سر حقوق و مزایا، اعتمادبهنفس خود را حفظ کنید. در عین حال واقع بین باشید و استاندارهای پرداخت حقوق در حوزه کاری خود را در نظذ بگیرید.
- به سایر جنبههای شغل توجه کنید. حقوق دریافتی تنها یکی از عوامل تأثیرگذار بر مطلوبیت شغل است. به سایر جنبهها مانند امکان رشد، محیط کار، فرهنگ سازمانی و انتظارات غیرمالی خود از شغل موردعلاقه نیز توجه کنید.
- مصالحه کنید. در مذاکره فراموش نکنید که هدف شما رسیدن به بازی بردبرد است. بنابراین لجبازی یا یکدنگی و این نگاه را که حتما باید خواسته من بیکموکاست اجرا شود کنار بگذارید.
- حداقل دستمزد را تعیین کنید. پیش از مصاحبه، کف حقوق درخواستی خود را در ذهن نگه دارید. این به شما کمک میکند تا حد نهایی کوتاهآمدن و مصالحه را نزد خود تعیین کنید.
- صبور باشد. پذیرش حقوق درخواستی شما یا پیشنهاد طرف مقابل ممکن است زمانبر باشد. بنابراین در صورت امکان، پاسخ نهایی را به جلسه بعدی یا زمانی پس از مصاحبه موکول کنید.
- بهدقت گوش کنید. به توضیحات، نگرانیها و مواردی که مصاحبهگر بیان میکند بهدقت توجه کنید. وقتی با دقت گوش کنید، بهتر میتوانید به نگرش طرف مقابل پی ببرید و بهتر مذاکره کنید.
- مشتاق باشید. خود را بهخوبی مشتاق کارکردن در آن کسبوکار نشان دهید. هرچه طرف مقابل اشتیاق و علاقه شما را بهتر درک کند، تمایل بیشتری به مذاکره بر سر مسائل دیگر مانند حقوق درخواستی خواهد داشت.
- آمادگی شکست را داشته باشید. این آمادگی را داشته باشید که مذاکره به شکست بینجامد. شاید کارفرما نتواند کف انتظارات شما را برآورده کند. در این حالت نباید عصبانی یا سرخورده شوید. به راه خود ادامه دهید و منتظر پیشنهادها یا فرصتهای بهتری باشید.