چجوری در رشته انسانی موفق شویم؟ (بررسی آینده شغلی رشته انسانی)
چجوری در رشته انسانی موفق شویم؟ رشته انسانی یکی از رشتههای تحصیلی است که از زمان انتخاب رشته دانش آموزان در مدرسه می توانند آن را برای آینده خود انتخاب کنند. اما با توجه به سن کمی که دانش آموزان در زمان انتخاب رشته و دارند اطلاعات خوبی درباره آینده شغلی یا سختی این رشته ندارند، شاید انتخاب درستی نداشته باشند. بهتر است بدون هیچ پیش زمینه ای این مطلب از سایت چجوری را مطالعه کنید تا اطلاعات کافی درباره رشته انسانی و آینده شغلی آن را بدست آورید.
آیا موفقیت در کنکور انسانی و قبولی در رشته و دانشگاه موردعلاقه، یک آرزوی دستنیافتنی است؟
هیچگاه از رویاها و آرزوهایتان دست نکشید و ناامید نشوید. آنها باعث میشوند تا انگیزه بیشتری برای درس خواندن داشتهباشید و یک قدم به تحقق آرزویتان نزدیک شوید. هیچگاه اعتماد به نفس خود را از دست ندهید. قبولی در رشته روانشناسی دانشگاه تهران یا رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی و بسیاری از رشتهمحلهای پرطرفدار دیگر، دستنیافتنی نیستند. تنها کافیاست خود را باور کنید و برای رسیدن به آنچه آرزویش را دارید، برنامهریزی کنید.
راز تک رقمی شدن رتبه های برتر رشته انسانی در کنکور چیست؟
علاقه به رشته تحصیلی بزرگترین محرک در موفقیتم بود؛
عرفان میرانزاده مهابادی رتبه اول رشته علوم انسانی در کنکور ۹۶ بیان کرد: دوره دبیرستان را در رشته ریاضی گذراندم،سال پیش دانشگاهی تغییر رشته دادم و به دلیل علاقهای که از دوم دبیرستان به رشتههای علوم انسانی پیدا کرده بودم و برای کنکور دادن در این رشته برنامه ریزی کردم.
وی ادامه داد: با توجه به فضای خانوادگی رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران را برای خواندن انتخاب میکنم و هنوز برنامه ریزی مشخصی برای آینده ندارم.
رتبه اول رشته علوم انسانی در مورد مدرسه محل تحصیل خود اظهار کرد: در یکی از مدارس غیر دولتی شهر تهران تحصیل کردم و هیچ گونه کلاس کنکوری را برای تقویت درس هایم انتخاب نکردم.
میرانزاده مهابادی به داوطلبان سالهای آینده پیشنهاد کرد: با برنامه ریزی دقیق در سال پیش دانشگاهی پیش روند و از منبع عای مورد تایید که خود برای درس های عمومی از آن ها استفاده کردم کمک بگیرند و به سعی خود در کنار منابع و برنامه ریزی و مشاوره مورد تایید حرف آخر به راه خود ادامه بدهند.
شغل های رشته علوم انسانی
وقتی نام رشته انسانی به میان میآید، اغلب افراد به یاد حقوق و روانشناسی میافتند، اما مشاغل این رشته تنوع بسیار زیادی داشته و شامل رشتههای مختلف است. در سال 1402 زیرگروهها و ضرایب درسی از کنکور سراسری حذف شد و بر این اساس برای هر دانشجو تنها یک رتبه و یک تراز ارائه میشود. اما قبل از آن، رشته علوم انسانی دارای 5 زیر گروه بود که هر یک از آنها مشاغل مختلفی را شامل میشدند. ما نیز در ادامه شغل های رشته انسانی را در 15 دسته طبقهبندی کردهایم:
- مدیریت گردشگری، مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، مدیریت بیمه، مدیریت صنعتی
- علوم اقتصادی، مدیریت مالی، حسابداری، امور بانکی
- حقوق عمومی، علوم قضایی، حقوق جزا و جرم شناسی
- مددکار اجتماعی، روان شناسی، مشاوره
- جامعه شناسی، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، جمیعت شناسی
- سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی، جغرافیا و برنامهریزی شهری
- مترجمی زبان عربی، زبان و ادبیات فارسی
- کتابداری، روزنامهنگاری، خبرنگاری
- تربیت بدنی، مدیریت ورزشی
- تکنولوژی آموزشی، علوم ارتباطات
- تاریخ، جغرافیا
- باستان شناسی
- آب و هواشناسی
- معارف اسلامی
- علوم انتظامی
بازار کار رشته انسانی چطور است؟
همانطور که گفتیم رشتههای علوم انسانی تعداد و تنوع بسیاری دارند. در پاسخ به این سوال که بازار کار رشته انسانی چطور است، نمیتوان به طور قطعی نظر داد. برخی رشتههای انسانی بازار کار و همچنین میزان درآمد بیشتری دارند. مثلا رشته حقوق از جمله رشتههای پرطرفدار علوم انسانی است که به عنوان مشاغل خوب در نظر گرفته میشود، اما مسیر این رشته حتی پس از فارغالتحصیلی نیز سختیهای خود را دارد.
از طرف دیگر در برخی رشتهها مانند حسابداری تعداد فارغالتحصیلان زیاد است، چراکه اغلب دانشگاههای پیام نور و غیر انتفاعی حتی در شهرهای کوچک، این رشتهها را ارائه میدهند. با این وجود یک حسابدار ماهر که سطح دانش قابل قبولی دارد، وارد بازار کار خواهد شد.
در مجموع میتوان گفت در هر یک از رشتههای علوم انسانی که تحصیل کنید، میتوانید پس از فارغالتحصیلی وارد بازار کار شوید، به شرطی که دانش و مهارت کافی را در رشته خود داشته باشید. در غیر این صورت، صرف گرفتن یک مدرک نمیتواند شما را به یک شغل مناسب برساند. آنچه که آینده شغل های رشته انسانی را برای شما تضمین میکند، تلاش و کوشش برای کسب مهارت و دانش است.
پردرآمد ترین شغل های رشته علوم انسانی در جهان
بازار کار و درآمد هر یک از رشتههای علوم انسانی در کشورهای مختلف جهان یکسان نیست. همچنین اشباع یا نیاز بازار کار در کشورها متفاوت است. همین موضوع سبب میشود تا رشتههای پردرآمد در هر کشور با کشور دیگر فرق کند. به عنوان مثال در کشور کانادا، رشتههایی مانند حسابداری، روانشناسی و علوم سیاسی از جمله رشتههای پردرآمد علوم انسانی محسوب میشوند. یا در ترکیه رشتههایی مانند حسابداری، حقوق، روانشناسی و تدریس زبان انگلیسی، درآمد بالایی دارند. اگر هدف شما از تحصیل در رشتههای علوم انسانی، دستیابی به موقعیتهای شغلی و اپلای شغلی در کشورهای دیگر است، ابتدا باید بازار کار و فرصتهای موجود برای شغل های رشته انسانی در آن کشور را بررسی کنید.
کلام آخر
چجوری در رشته انسانی موفق شویم؟ شاید هنگامی که نام رشته انسانی را می شنوید تنها شغل هایی که به ذهنتان می رسد حسابداری، وکالت و روانشناسی باشد. اما در این رشتع مشاغل متعددی وجود دارد که می توانید در آنها موفق شوید. این مطلب می توانید به افرادی که رشته انسانی را برای آینده خود انتخاب کرده اند کمک کند.