توسعه فردی

چجوری ورزش باعث بالا رفتن اعتماد به نفس می‌شود؟

چجوری ورزش باعث بالا رفتن اعتماد به نفس می شود؟ افزایش اعتماد به نفس در زندگی هر شخصی می تواند تاثیر زیادی داشته باشد. گاهی برای افزایش اعتماد به نفس باید کلاس های مختلف شرکت کنید و گاهی با ورزش کردن می توانید شخصیت خود را ارتقا دهید. در این مطلب از سایت چجوری قصد داریم راهکارهایی را آموزش دهیم تا بتوانید فقط با ورزش کردن اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.

آیا ورزش و تمرین باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود؟

بله! قطعا یکی از راههای بدست آوردن اعتماد به نفس، انجام ورزش به صورت منظم است. با شروع ورزش اعتماد به نفس شما می‌تواند به طور چشمگیر و قابل توجهی بهتر شود. ورزش و فعالیت بدنی منظم چندین مزیت روانی و عاطفی دارد که به بالا رفتن اعتماد نفس کمک می‌کند. خبر خوب اینکه، حتی لازم نیست مدتی از ورزش بگذرد تا اعتماد به نفس‌تان بیشتر شود، بلکه پس از پایان اولین جلسه، تاثیرش را خواهید دید. در این قسمت درباره رابطه‌ی ورزش و اعتماد به نفس می‌گوییم.

۱. بهبود سلامت روان

ورزش علاوه بر افزایش قدرت بدنی، می‌تواند روح و روان ما را نیز بهبود بخشد. تحقیقات مختلف بارها و بارها نشان داده که افسردگی، اضطراب و خلق و خوی منفی با ورزش کاهش می‌یابد و همچنین اعتماد به نفس پایین و گوشه گیری در اجتماع را هم بهبود می‌بخشد. در عوض به جای این احساسات منفی، ورزش باعث افزایش اعتماد نفس برای برقراری ارتباطات، حس شادی و کم شدن اضطراب خواهد شد.

 

۲. کاهش استرس

دیگر تاثیر ورزش بر اعتماد به نفس، کم کردن اضطراب و استرس است. هر شکلی از ورزش، از ایروبیک گرفته تا تمرینات قدرتی و یوگا، می‌تواند به عنوان یک کاهش دهنده استرس عمل کند. فعالیت بدنی باعث افزایش اندورفین و احساسات خوب می‌شود و ذهن را از استرس‌های روزانه دور می‌کند.

 

۳. تقویت ساختار بدنی و اعتماد به نفس

انجام منظم ورزش منجر به بهبود ساختار بدنی و سلامت جسمانی می‌شود. وقوع تغییرات مثبت در بدن مانند کاهش وزن، افزایش عضلات یا بهبود قدرت ورزشی، به فرد اثبات می‌کند که تلاش‌ها و تمریناتش نتایج قابل توجهی دارند. این اثبات باعث افزایش اعتماد به نفس در زمینه ساختار بدنی می‌شود و فرد را به تجربه احساس خوب از خودش می‌برد.

 

۴. بهبود عملکرد مغز

در طول تمرینات استقامتی، مولکولی به نام ایریسین از طریق یک واکنش زنجیره‌ای در مغز تولید می‌شود. دانشمندان بر این باورند که این ماده دارای اثرات محافظت کننده عصبی است و می‌تواند ژن‌های دخیل در حافظه و یادگیری را فعال کند.

محققان دانشکده پزشکی هاروارد و موسسه سرطان Dana-Farber از طریق آزمایش‌هایی بر روی موش‌ها دریافتند که irisin و FNDC5 در طول تمرینات استقامتی در مغز افزایش می‌یابد. بنابراین شما همین که تمرینات خود را شروع کنید، به عملکرد مغز خود کمک کرده‌اید و در مسیر افزایش اعتماد به نفس خود گام برداشته‌اید.

 

۵. گذر از محدودیت‌ها

همیشه در طول تاریخ بشر علاقه زیادی برای گذر از محدودیت‌ها و به دست آوردن حداکثرها بوده است مثلاً او همواره خواستار طول عمر بی‌پایان و یا ثروت بی‌پایان بوده است، گذر از این محدودیت‌ها بدون تردید باعث افزایش اعتمادبه‌نفس می‌شود، ورزش کردن نیز یکی از راه‌های گذر از این محدودیت‌ها است زیرا شما با ورزش می‌توانید محدودیت‌های فیزیکی بدن خود را هرچه بیشتر از قبل کمتر کنید و بر توانایی‌های خود بیشتر بیفزایید که این به افزایش اعتمادبه‌نفس شما منجر می‌شود.

 

چرا ورزش بر تصور ذهنی ما از بدن خود اثرگذار است؟

افسردگی، خمودگی و کم‌تحرکی دشمنان درجه‌یک اعتماد به نفس هستند. اگر فعالیت بدنی نداشته باشید و خود را در برابر طوفان‌های مختلف زندگی شهری رها کنید، آن‌قدر ازنظر عصبی تحت‌فشار قرار خواهید گرفت که به‌احتمال بسیار قوی به پرخوری عصبی روی می‌آورید و رژیم غذایی سالم را کنار می‌گذارید.

در چنین شرایطی چگونه توقع دارید تصویر ذهنی خوبی از بدن خود داشته باشید؟ ازقضا به این صورت روزبه‌روز خودتان را چاق‌تر، لاغرتر و زشت‌تر از گذشته خواهید یافت. دیگر نیاز به توضیح نیست که این احساس منفی چه بلایی سر اعتماد به نفس زبان‌بسته شما می‌آورد. دراین‌بین نقش ورزش چه می‌تواند باشد؟ ورزش موجب می‌شود شما از درون احساس کنید درراه بهبود ظاهر خود قدمی برداشته‌اید.

بررسی‌های علمی نشان می‌دهند پس از هر جلسه ورزشی انسان‌ها نسبت به بدن و ظاهر خود احساس بهتری خواهند داشت. پس جدای از اینکه ورزش مستمر می‌تواند بدن شما را ورزیده و سلامت نشان بدهد، لحظه‌به‌لحظه آن بر اعتمادبه‌نفستان اثر مثبت می‌گذارد.

اگر مدت‌هاست تحرک نداشته‌اید و آغاز ورزش با حضور در یک باشگاه یا فراگیری یک‌رشته حرفه‌ای برایتان دشوار است، هرگز به خودتان سخت نگیرید. چنانچه قصد دارید تمرینات عملی افزایش اعتماد به نفس را استارت بزنید، باید حتماً زیرساخت ذهنی و بدنی لازم برای ورزش روزانه را پیش‌تر در وجود خود پدید آورده باشید.

اگر در باشگاه حاضر شوید یا ورزش را به‌صورت گروهی تجربه کنید بدون تردید احساس بهتری خواهید داشت اما برای شروع یک پیاده‌روی ساده، نرمش صبحگاهی ۵ دقیقه‌ای، دویدن برای دقایقی کوتاه و مانند این‌ها نیز کامل قابل‌قبول هستند. قدم‌به‌قدم اما پیوسته پیش بروید و هرگز بالا بردن شیب فعالیت بدنی خود را فراموش نکنید.

پس از چند هفته آماده حضور در باشگاه‌های ورزشی، آغاز یک ورزش حرفه‌ای یا ورزش گروهی خواهید شد. بسیاری از افراد میان‌سال، مخصوصاً بانوان تصور می‌کنند ورزش سن خاصی دارد و وقتی سن آن‌ها به‌عنوان‌مثال از ۵۰ بهار گذشت دیگر نمی‌توانند ورزش را استارت بزنند. شاید با بالا رفتن سن شروع یک ورزش حرفه‌ای سخت باشد اما حضور در دوره‌های یوگا، ایروبیک و ورزش‌های گروهی مشابه هرگز سخت نیست.

کافی است ورزشی که با سن و شرایط بدنی شما تناسب بیشتری دارد را انتخاب کنید. آرتروز مخصوصاً در ناحیه زانو، دیسک کمر، واریس و امثالهم هرگز نباید مانع شما برای فعالیت بدنی باشند. با مشورت یک پزشک متخصص و ورزش تحت نظر مربیان حرفه‌ای می‌توانید فشار بر نقاط آسیب‌پذیر بدن خود را مدیریت کنید و در عوض از مزایای ورزش بهره‌مند شوید.

می‌دانیم شاید در ابتدا سخت باشد اما حین حضور در باشگاه نباید سخت بگیرید و به علت اینکه نسبت به بدن خود حس خوبی ندارید گوشه‌گیری کنید. خودتان را متقاعد کنید که شما برای بهبود ظاهر و فرم بدنی خود در باشگاه حاضر هستید نه قیاس اندامتان با دیگران.

برای کاهش وزن بیشتر و جلوگیری از افتادگی پوست نباید تن به هر ریسکی بدهید. رژیم‌های غذایی غیراصولی و جراحی‌های زیبایی غیرضروری می‌توانند سلامت شما را تا حد زیادی به خطر بیندازند. مطمئن باشید این راه‌ها شاید ظاهرتان را بهبود ببخشند اما الزاماً آن احساس درونی مطمئن و آرامش‌بخشی که به دنبالش هستید را برایتان به ارمغان نمی‌آورند؛ اما در عوض تأثیر ورزش بر اعتماد به نفس آزموده و به‌اصطلاح امتحان پس داده است. قرار نیست همه مدل و مانکن باشند و ظاهری شبیه قهرمانان ورزشی برای خودشان بسازند.

ورزش را به‌عنوان یک فعالیت بدنی مفید در راستای سلامت روح و جسم خود در برنامه روزانه بگنجانید اما هرگز وارد فضاهای افراطی برای تغییر ظاهر خود با استفاده از ورزش نشوید.

 

نتیجه‌گیری

ورزش و اعتماد به نفس رابطه تنگاتنگ و جدایی‌ناپذیری باهم دارند. هرگز نمی‌توان اثر متقابل این دو بر یکدیگر را نادیده گرفت. برای اینکه بتوانید انسان موفقی باشید باید از کودکی ورزش را به‌عنوان عاملی برای سلامتی و بهبود احساس خود نسبت به تصور ذهنی از بدنتان بشناسید و در روتین زندگی جایگاه ثابتی برای فعالیت بدنی در نظر بگیرید.

وقتی ورزش منظم را در برنامه زندگی داشته باشید، به‌مرور نقایص و ضعف‌های بدنی‌تان را می‌پذیرید و برای بهبود آن‌ها تلاش خواهید کرد. ورزش همچنین موجب می‌شود محدودیت‌ها و توانایی‌های جسمی و روانی خود را بشناسید و بکوشید از آن‌ها گذر کنید.

تأثیر ورزش بر اعتماد به نفس آن‌قدر شگرف است که با قاطعیت می‌توان گفت مسیر موفقیت انسان‌های با اعتماد به نفس از ورزش منظم روزانه می‌گذرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا