چجوری یک بازاریاب حرفه ای شویم؟ (راهکارهای تضمینی)
چجوری یک بازاریاب حرفه ای شویم؟ بازاریابی در حال حاضر یکی از مهمترین و محبوب ترین مشاغلی است که این روزها بازار کار بسیار خوبی دارد. از بازاریابی محتوا گرفته تا بازاریابی فروش همگی می توانند باعث جذب مشتریان بیشتر به یک کسب و کار شوند. اگر قصد دارید یک بازاریاب حرفه ای و موفق شوید باید با ویژگی ها و مهارت های لازم برای این شغل آشنا شوید. در این مطلب از سایت چجوری به توضیح این ویژگی های می پردازیم.
ویژگی های بازاریاب موفق
ویژگی های بازاریاب موفق بر اساس نوع کاری که انجام میدهد متفاوت است ولی در اینجا به طور کلی در مورد خصوصیات بازاریاب حرفه ای صحبت شده است.
- برقراری ارتباط موثر: یکی از ویژگی های بازاریاب موفق، ایجاد برقراری ارتباط موثر با مشتریان و اعضای تیم است و بازاریابان حرفه ای باید توانایی انتقال ایده و اطلاعات خود به مشتریان و دیگران را داشته باشند.
- تجربه و تخصص: داشتن تجربه در حوزه بازاریابی یکی از خصوصیات بازاریابان حرفه ای است که باید در زمینه های مختلف بازاریابی تجربه و تخصص کافی داشته باشند.
- نوآوری و خلاقیت: بازاریابان موفق باید توانایی ایجاد استراتژی های نوآورانه و خلاقانه داشته باشند و به دنبال روش های جذب مشتری جدید باشند.
- شناخت بازار و مشتریان: بازاریابان موفق بازار هدف و نیاز مشتریان خود را به خوبی میشناسند. بازاریاب حرفه ای باید توانایی تحلیل بازار و تعیین جامعه هدف را داشته باشد تا بتواند در این مسیر موفق عمل کند.
- انعطافپذیری: یکی از خصوصیات بازاریاب حرفهای انعطاف پذیری و تطابق با تغییرات تکنولوژی و روش های جدید بازاریابی است. بازاریابان حرفه ای باید با تغییرات جدید و روش های نوین خود را همگام کنند.
- مدیریت زمان: یکی از ویژگی های بازاریاب حرفه ای مدیریت زمان است که باید برای وظایف خود اولویتبندی داشته باشد و به موقع آنها را انجام دهد.
- کار تیمی: از خصوصیات بارز بازاریاب حرفه ای میتوان به کار تیمی و ارتباط موثر با بازاریابان اشاره کرد. بازاریاب موفق باید توانایی برقراری همکاری و ارتباط با بخش های مختلف داخلی و خارجی سازمان را داشته باشد.
- انگیزه: بازاریاب موفق باید انگیزه کافی برای جذب و نگهداری مشتریان و فروش محصولات و خدمات به آنها را داشته باشد و همچنین این انگیزه را برای اعضای تیم خود تقویت کند.
- یادگیری: از ویژگی های بازاریاب موفق به علاقه یادگیری میتوان اشاره کرد. آنها همواره به دنبال یادگیری اصول جدید بازاریابی و فروش هستند.
- مشاوران موفق: از دیگر خصوصیات بازاریابان حرفه ای میتوان به توانایی مشاوره خوب اشاره کرد. بازاریاب موفق کسی است که در مورد محصولات و خدمات بتواند مشاوره خوبی به مشتریان بالقوه دهد.
چجوری یک بازاریاب حرفه ای شویم؟
بازاریابی را میتوان به این صورت تعریف کرد: جذب کردن مشتری و رسیدن به حد مناسب فروش محصول و تبدیل شدن به یک بازاریاب موفق. پس فهمیدن رازهای فروش و تبدیل شدن به یک بازاریاب موفق نیاز بسیاری از افراد جامعه است.
مهارتهای مدیریت روابط به شما کمک می کند از رقبایتان بالاتر باشید و مشتری های خود را حفظ کنید. به طور کلی از ویژگی های بازاریاب موفق این است که مشتری ها و بازار خود را می شناسند، داستان سراهای خوبی هستند، بازاریابانی سود آور هستند، کار کردن با تکنولوژی برایشان خوشایند است،کارهای خود را مدیریت می کنند و …
مهارت برقراری ارتباط
اگر شما فردی خجالتی و کمرو هستید به هیچ وجه وارد کار بازاریابی نشوید! بازاریابی بیش از هر چیز دیگری نیازمند به مهارت برقراری ارتباط است. بازاریاب حرفه ای باید بتواند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند، اعتماد به نفس بالایی داشته باشد و احساسات دیگران را درگیر کند. بیان خوب و داشتن اطلاعات یکی از چیز هایی است که می تواند در برقراری ارتباط تاثیر چشمگیری داشته باشد.
تمایل به یادگیری پیوسته
در حوزه کسبوکار، هیچ چیزی ثابت نیست و روز به روز تغییر میکند. چندین سال پیش، تأکید روی اینکه محصول چه مزایایی دارد بهترین روش برای فروش بود. ولی امروزه اینطور نیست برای اینکه فروش موفقی داشته باشید، ابتدا مشتریان را بشناسید و بعد با توجه به اخلاق و ویژگیهای آنها، محصولتان را معرفی کنید. در بازاریابی هم همین طور است در گذشته بهترین روش پروموشن روزنامه بود و الان تبلیغ در شبکههای اجتماعی.
ازآنجاییکه این حرفه همواره در حال تغییر و پیشرفت است، لازم است افرادی که در آن فعالیت میکنند همواره به دنبال یادگیری مفاهیم جدید و به روز باشند. یک پروموشن و روش بازاریابی هر چند که خوب باشد، خیلی زود برای مردم عادی میشود.
شرکتهای بزرگ هر چند ماه یک بار بازاریابان خود را به دورههای آموزشی مخصوص برای افزایش یادگیری میفرستند. جدا از آن لازم است که بازاریابان خودشان هم مشتاق یادگیری باشند. در شرکتهای کوچک خبری از این کار نیست و بازاریابها برای حفظ شغلشان، خودشان باید اطلاعاتشان را به روز کنند. دورههایی مثل MBA برای این کار ساخته شده است. همچنین با بررسی بهترین سایتهای فروش و تجارت مثل دیدار میتوانید روشهای جدید بازاریابی را یاد بگیرید و از تجربیات متخصصان این حوزه، بهره ببرید.
خلاقیت و نوآوری
یکی از ابتدایی ترین نکاتی که می تواند از شما بازاریابی موفق بسازد خلاقیت است. خلاق بودن چیزی است که در ابتدا می تواند نظر های زیادی را به شما جلب کند. در بازاریابی شما می کوشید تا به مشتری خود بگویید که متفاوت هستید و محصول شما از دیگر محصولات مشابه تمایز دارد. برای نشان دادن این تفاوت بهتر است که از راه متفاوتی هم این موضوع را به آنها برسانید. اینکه شما هم مانند بازاریاب های دیگر بخواهید محصول یا خدمات خود را با همان روش عرضه کنید تفاوت شما را نشان نمی دهد.
اطلاع داشتن از نیاز مشتری
اگر شما از خواسته های مشتری هایتان اطلاع داشته باشید به راحتی می توانید آن هارا جذب و راضی به کار کردن با خودتان کنید. یکی از بهترین روش ها برای به دست آوردن آگاهی درمورد بازار هدف، انجام تحقیقات از مشتری ها و اطلاع از نیازهایشان است. شما می توانید با مصاحبه و پرسشنامه از نیاز های مشتری آگاهی پیدا کنید.
توانایی تفکر استراتژیک
یکی از اصلیترین خصوصیات یک بازاریاب حرفهای، تفکر انتقادی و استراتژیک است. هر شرکتی دنبال برنامه بازاریابی است که خاص باشد و با بقیه فرق داشته باشد. همچنین این استراتژی باید با اهداف شرکت سازگار باشد. بازاریاب حرفهای باید بتواند روند بازار و رفتار مشتریان را درک کند. بعد با توجه به آن برنامهای مناسب معرفی کند. جدا از اینها باید بتواند با پیشبینی مشکلات احتمالی، از برندش محافظت کند. همچنین باید سعی کنید استراتژی که معرفی میکنید کاملاً متفاوت باشد. بهتر است از استراتژی گاو بنفش استفاده کنید و کمی خاص باشید. از جملاتی استفاده کنید که رقیبهایتان استفاده نکردهاند.
فراگرفتن دانش فروش
یکی از مشکلاتی که بیزینس های کوچک با آن مواجه هستند این است که آن ها نمی توانند جهت رشد مستمر مشتری های جدیدی پیدا کنند. همانطور که می دانید پیدا کردن مشتری اول سخت تر از مشتری دوم است.
شما باید برای موفقیت در این بخش از بازاریابی مهارتهای کاربردی برای جذب مشتری جدید و حفظ مشتری های قدیمی را فرابگیرید. داشتن یک بخش فروش اتوماتیک و سیستمیک از بهترین راه های انجام این کار می باشد.
ایجاد حس اعتماد در مشتری
اصلی ترین چیزی که یک فرد را برای خرید از شما ترغیب می کند حس اعتمادی است که شما در دل او کاشته اید. شما باید بتوانید در ابتدا به عنوان یک دوست برای مشتری خود باشید و سپس یک بازاریاب. برای رسیدن به این موضوع شما باید فردی صبور و خوش فکر باشید چرا که بازاریاب حرفه ای بیش از هر چیز، به تفکری استراتژیک نیاز دارد. اگر محصول شما ایردی دارد می توانید در کنار ویژگی های مثبتی که ذکر می کنید به مختصر آن را هم یادآور شوید. به این شکل با برخوردی دوستانه و صداقت شما می توانید حس اعتماد را در مشتری خود ایجاد کنید.
شخصیت پر جنب و جوش
هر کسی شخصیت خاص خودش را دارد و این مساله انکار نشدنی است. ولی بازاریابان حرفهای باید همه تلاش کنند جذاب و نوآور باشند، این باید ویژگی همه بازاریابان باشد. مردم جذب کسانی میشوند که پر جنب و جوش و چابک هستند. این مساله باعث میشود مشتریان فکر کنند شما به کارتان علاقه دارید چون برای برندتان خوب کار میکنید. به علاوه، این حس به مشتری القا میشود که از اینکه من به فروشگاهشان رفتهام خوشحال است. پس من شخص مهمی برای آنها هستم و به من اهمیت میدهند. در نتیجه مشتری به شما اعتماد میکند.
جدا از چابکی، بازاریاب باید اعتمادبهنفس خوبی هم داشته باشد. وقتی که خودتان طوری رفتار کنید که به محصولتان اعتماد ندارید چطوری میخواهید مشتری آن را باور کند؟ به علاوه، وقتی اعتمادبهنفس داشته باشید با قطعیت حرفتان را میگویید.
علاوه بر اینها یک بازاریاب حرفهای ویژگیهای زیر را هم داراست:
- شناخت کافی از بازار و مشتریان
- داشتن مهارت مدیریت زمان
- مدیریت صحیح حجم کاری زیاد
- خلق تجربه به یاد ماندنی برای مشتریان
- شناخت رقبا
- تعیین اهداف مشخص و قابل دستیابی
- توانایی تغییر شرایط برای تامین نیازهای مشتریان
کلام آخر
یکی از شغلهای پرطرفدار در بازار رقابتی امروز، بازاریابی است. بازاریابی درآمد خوبی دارد؛ ولی اگر حرفهای کار کنید. بازاریابهای معمولی با پول کمی کار میکنند یا اصلاً بیکار هستند. برای اینکه بتوانید یک بازاریاب خوب باشید به چندین مهارت نیاز دارید. امروز درباره خصوصیات یک بازاریاب خوب حرف زدیم و برای هر کدام مثال آوردیم تا بهتر متوجه شوید. به نظر شما یک بازاریاب خوب باید چه ویژگیهای دیگری داشته باشد؟ میتوانید جواب خودتان را در زیر برای ما کامنت کنید تا دیگران هم از آن استفاده کنند.