چجوری یک وکیل موفق شویم؟ (ویژگی های یک وکیل خوب)
چجوری یک وکیل موفق شویم؟ وکالت از محبوبترین مشاغل در رشته تحصیلی انسانی محسوب می شود که افراد زیادی سالانه در آزمون وکالت هم شرکت میکنند. اما تبدیل شدن به وکیل پایه یک دادگستری و موفقیت در این رشته کار چندان آسانی نیست. در این مطلب از سایت چجوری قصد داریم ویژگی های یک وکیل خوب را معرفی کنیم و با راهنمایی به شما کمک کنیم تا بتوانید به یک وکیل موفق تبدیل شوید.
چجوری یک وکیل موفق شویم؟
برای تبدیل شدن به یک وکیل موفق باید با ویژگی های آنها آشنا شوید و مهارت هایی که لازم دارند را بشناسید. در ادامه با این موارد آشنا می شوید.
یک حوزه تخصصی اصلی وکالت را انتخاب کنید
در حال حاضر حوزه های وکالتی و حقوقی دارای چنان تنوعی است که هیچ وکیلی نمی تواند در همه حوزه های وکالت تخصص پیدا کند. بنابراین می بایست یک بخش را به عنوان تخصص اصلی و حداکثر دو حوزه را به عنوان تخصص های فرعی خود انتخاب کنید .
علت اینکه پیشنهاد میکنیم در کنار حوزه تخصصی اصلی ، دو حوزه فرعی را خصوصا در ابتدای مسیر وکالتی انتخاب کنید این است که تعداد پرونده های ورودی یک وکیل جوان بسیار محدود است و اگر وکیل بخواهد صرفا در یک حوزه ،قبول وکالت کند ممکن است به لحاظ معیشتی دچار چالش شود.
دانش و تجربه خود را بالاتر ببرید
پس از اینکه حوزه تخصصی مورد علاقه خود که نیاز جامعه هم به آن بالا است را انتخاب کردید می بایست دانش و تجربه خود را در آن بالا ببرید . افزایش دانش از طریق مطالعه کتاب ، مقالات ، آرا و نظریات مشورتی صورت می گیرد. اخیرا سامانه ملی آرا، با قابلیت جستجوی پیشرفته ، بسیاری از آرای قضایی را منتشر نموده است که برای همگان قابل استفاده است.
افزایش تجربیات می تواند از طریق قبول پرونده در آن حوزه اتفاق بیفتد.طبیعتا وقتی در ابتدای دوران وکالت، اولویت در قبول پرونده ، یادگیری بیشتر است ، می توان پرونده را با حق الوکاله نسبتا کم قبول نمود. همچنین برخی قضات که پرونده های تخصصی به شعبه ایشان ارجاع می شود و به آموزش دادن علاقه مند هستند ، به وکلای جوان ،اجازه حضور در شعبه جهت یادگیری را می دهند و این روش می تواند یک راه فوق العاده برای افزایش دانش و تجربیات شما باشد.
برندسازی شخصی را در حوزه تخصصی انجام دهید
با توجه به محدودیت های که در بحث تبلیغات برای وکلای دادگستری می باشد _که به نظر می رسد این مقررات و محدودیت ها با شرایط کنونی سازگاری ندارد_ برندسازی شخصی اهمیت بیشتری پیدا می کند.برندسازی شخصی در یک تعریف ساده به این معنی است که مجموعه اقدامات و فرآیندهایی که باعث می شود یک فرد بر اساس توانمندی ها ، شایستگی ها و تجربیات در حوزه مشخصی شناخته شود.
مهارت های مهم مانند مهارت های ارتباطی ، شخصیت شناسی و مذاکره را یاد بگیرید
داشتن دانش و تجربه تخصصی شرط لازم است اما این دو شرط برای تبدیل شدن به یک وکیل اثرگذار کافی نمی باشند. مهارت های مهمی مانند مدیریت احساساتی چون خشم و استرس ،مهارت مذاکره ، مهارت های ارتباطی و شخصیت شناسی و اقناع کنندگی وجود دارند که جز عوامل مهم برای اثر گذاری یک وکیل به شمار می رود.
رعایت اخلاق حرفه ای
در بلند مدت مهمترین سرمایه یک وکیل، اعتبار او است .اخلاق حرفه ای مجموعه اصول و ارزش هایی است که به دلیل اهمیت آن ، حاضریم برای رعایت آن هزینه هایی بپردازیم .
برخی از مهمترین ارزش های یک وکیل می تواند، صداقت ،شفافیت ، نتیجه گرا بودن ،پذیرفتن سهم خود در اتفاقات ،تعهد به تلاش حداکثری و عدم تضمین نتیجه و مدت دادرسی باشد. رعایت اخلاق حرفه ای جدای از اینکه به لحاظ اخلاقی لازم است ، رعایت آن در میان مدت به صورت مستقیم موجب افزایش اعتبار و درآمد وکیل می گردد.
ساخت شبکه ارتباطی مناسب
یک وکیل اثرگذار ، با افرادی که در حوزه مورد نظر متخصص هستند ، ارتباط دارد و در صورت لزوم می تواند موضوعات پرونده خود را با ایشان مشورت نماید.یکی از بهترین راه آشنایی با متخصصین حوزه مربوطه ، شرکت در کارگاه ها و دوره های آموزشی حضوری می باشد.
آموزش همیشگی
هر چند تمرکز وکیل در بندهای فوق الذکر ،با آموزش و یادگیری همراه هست ولی به جهت اهمیت موضوع آموزش مستمر ، آن را در یک بند مستقل قرار دادیم. متخصص ترین و بزرگترین وکلا همواره خود را از مطالعه و یادگیری بی نیاز نمی بینند و همانطورکه در بالا گفتیم ، به جز یادگیری در حوزه تخصصی ، در سایر بخش های ضروری مثل مهارت آموزی های کاربردی ،آموزش مستمر جز موارد حیاتی به شمار می رود.
تمرکز بر رضایت حداکثری موکل
یک وکیل خواه در یک دفتر وکالت فعالیت دارد و خواه در یک سازمان تخصصی فعال باشد ، می بایست در تمامی فرآیند های خود از جمله پیگیری پرونده ،ارائه مشاوره حقوقی ، در دسترس بودن ،ارائه گزارش مستمر ، رضایت موکلین خود را محور امور قرار دهد و همواره به روش های مقتضی نسبت به میزان رضایت موکلین خود نظرسنجی کند و مستمرا برای افزایش رضایت ایشان تلاش کند چرا که مهمترین راه جذب پرونده ها خصوصا در حوزه های تخصصی ، معرفی توسط موکلین راضی قبلی می باشد.
ویژگی های یک وکیل موفق
- از اطلاعات خود آگاه باشید. خودتان را نسبت به قوانین به روز نگه دارید. و به آنها را به خاطر نگه دارید، چرا که ممکن است هر لحظه در حوزه قضایی به کار آیند.
- در یک کانون وکلا عضو و رفت و آمد داشته باشید، وقتی شما با سایر وکلا در ارتباط باشید قادر به رد و بدل تخصص ها هستید؛ همچنین می توانید نفوذ بیشتری بین آنان به دست آورید.
- در یک شرکت معتبر کار کنید؛ نیازی نیست معروف باشید. تا زمانی که شما موفقیت های خوبی داشته باشید و خودتون رو در بالاترین رده حفظ کنید میتونید توسط نردبان شرکت ها بالاتر روید.
- با قاضی و دفاتر بالا رتبه دادگاه با احترام صحبت کنید. به آنها خوب گوش دهید بدون آنکه میان حرفهایشان بپرید؛ حرفه ای بودن شما بستگی به این دارد که چطور خودتان رو پرزنت یا نشان دهید.
- استفاده از درایت و مهربانی هنگامی که با موکلتان هستید. ممکن است آنها به خاطر موقعیت بدی که در آن هستند آشفته باشند؛ پس شما سعی کنید از دید آنها به موضوع نگاه کنید. و اجازه ندهید که آنها به طور شفاهی و حتی فیزیکی با شما برخورد و سواستفاده کنند.
- به موکل خود گوش کنید.
هرگز قبل از اینکه تمام داستان رو شنیده باشید قضاوتشان نکنید؛ به یاد داشته باشید موکل شما تا زمانی که گناهش ثابت نشه، بی گناه است.
- ارتباط بین وکیل و موکل را محرمانه حفظ کنید.
موضوع موکل شما به هیچ کسی به غیر از شما، قاضی و دادستان مربوط نیست؛ اگر دادگاه علنی هست، اطلاعات موکل خود را داوطلبان در اختیار روزنامه ها و سایرین ندهید.
- هنگام بازجویی از یک شاهد، سوالات مناسب مربوط به محاکمه بپرسید.
هنگامی که شاهد در جایگاه در حال شهادت هست، اگر دچار احساسات می شوند آنها را به سخره نگیرد و بگونه ای حرفه ای، فاصله با او را هم حفظ کنید.
به خاطر داشته باشید که باید مراقب ویژه ای از شاهدانی که زیر سن قانونی و قربانی جرم و جنایت خشونت آمیز هستند صورت پذیرید.
- همیشه حرفه ای بودن و عدالت محوری خود را حفظ کنید؛ شما طبق قانون ملزم به گفتن حقیقت هستید. و یک مثال خوب باشید برای همه.
راز موفقیت در شغل وکالت چیه؟ (جمع بندی)
مهمترین راز موفقیت در شغل وکالت یا رشد چشمگیر موسسه حقوقی ما، تسلط به اصول بازاریابی، علم دیجیتال مارکتینگ و دانش پرسونال برندینگ حقوقی هستش. ما به طور کلی دو دسته وکیل حرفه ای داریم.
- وکلایی که تمامی تمرکز خودشون رو روی تسلط به علم حقوق قرار داده و همواره در داخل موسسات یا سازمان ها مشغول به کار هستند.
- وکیل هایی که علاوه بر تسلط در شغلشون، مهارت های ذکر شده در بالا رو فرا میگیرند و سپس شروع به تیم سازی میکنند.