سبک زندگی

چجوری پف زیر چشم را از بین ببریم؟ (6 راهکار جدید)

چجوری پف زیر چشم را از بین ببریم؟ پف زیر چشم و پلک پایین یکی از عواملیست که احساس ناراضی بودن نسبت به چهره را ایجاد میکند. پف یا تورم زیر چشم به دلایل مختلفی مانند بالا رفتن سن، بی خوابی، مصرف الکل، مشکلات هورمونی و… رخ می دهد. اما بخاطر هر یک از این دلایل هم که باشد شما می توانید از راه های مختلفی مانند جراحی، تزریق فیلر و یا راه های طبیعی این پف را از بین ببرید. در این مطلب از سایت چجوری قصد داریم نحوه از بین بردن پف زیر چشم را بررسی کنیم.

 

دلایل ایجاد پف و ورم چشم

علت پف و ورم چشم را نمی‌توان یک یا دو مورد خاص بیان کرد. در واقع مجموعه‌ای از مشکلات و استایل‌های غلط در زندگی باعث ایجاد پف و ورم چشم می‌شود. به‌طور کلی با بالا رفتن سن کلاژن‌ها از بین رفته و همین موضوع یکی از دلایل ایجاد پف زیر چشم و تیرگی اطراف آن است. همچنین مشکلات گردش خون و تجمع مایعات در زیر چشم نیز علت ورم چشم شناخته می‌شود. اما موارد دیگری هم وجود دارند که در بروز این مشکلات بسیار تاثیرگذار هستند. هنگام خرید لوازم آرایشی، کاملا از کیفیت ترکیبات موجود در آن‌ها اطمینان حاصل کنید تا کمترین آسیب به پوست و چشمانتان برسد.

در ادامه عواملی را با هم مرور می‌کنیم که از علل ورم و پف چشم هستند. با رفع حتی بعضی از این موارد می‌توانید تا حد زیادی به درمان پف و ورم زیر و بالای چشم خود کمک کنید.

  • خواب ناکافی و اختلالات خواب
  • مشکلات هورمونی
  • اضطراب و استرس / گریه طولانی مدت
  • پرکاری تیروئید
  • اختلالات پوستی
  • کمبود پتاسیم
  • رژیم غذایی غلط
  • التهابات و عفونت‌های چشمی
  • تجمع مایع
  • دی هیدراته شدن بدن (کم آبی)
  • سن و مشکلات حاصل از بالا رفتن سن (اجتناب‌ناپذیر اما می‌توانید این آیتم را کنترل کنید.)
  • اختلالات غدد اشکی
  • کار زیاد با کامپیوتر یا موبایل
  • سندرم نفروتیک
  • آرایش مدام و عدم پاک کردن آرایش و آلودگی از دور چشم
  • استفاده از لنزهای چشمی
  • ژنتیک و ارث (اجتناب‌ناپذیر)
  • مصرف زیاد نمک
  • کاهش یا اضافه وزن شدید
  • مصرف بالای مواد قندی
  • آلرژی و حساسیت
  • مصرف مشروبات الکلی
  • استعمال سیگار و دخانیات
  • عوارض دارو
  • بیماری‌های خاص (در برخی موارد اجتناب‌ناپذیر)

همان‌طور که مشاهده کردید، ورم و پف چشم علت‌های زیادی دارد. برخی از این علت‌ها با اصلاح لایف استایل قابل است. در مقابل برخی نیز به درمان‌های پزشکی نیازمندند اما به‌طور کلی شما می‌توانید با استفاده از برخی روش‌ها به درمان پف چشم کمک کنید.

 

۶ مورد از بهتروین درمان‌های خانگی پف زیر چشم

درست است که پف زیر چشم ممکن است بسیار آزار دهنده است، اما اولویت­های برخی از افراد باعث می­شود نخواهند برای درمان به دکتر جراحی پف زیر چشم مراجعه کرده و هزینه زیادی برای آن صرف کنند. اگر شما هم جزء این دسته هستید به شما پیشنهاد می­کنیم از یکی یا چند مورد از روش­های زیر برای کاهش این مشکل استفاده کنید:

 

1. جراحی پلک

بسته به علت ایجاد کیسه‌های زیر چشم، جراحی پف چشم یا بلفاروپلاستی ممکن است یک گزینه درمانی باشد. جراح شما روش بلفاروپلاستی را با توجه به آناتومی و نیازهای منحصر به فرد شما انجام می‌دهد، اما به طور کلی این روش شامل برداشتن چربی اضافی از طریق برش در چین طبیعی پلک بالایی یا داخل پلک زیرین است. این عمل معمولا در یک محیط سرپایی با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود.

بلفاروپلاستی علاوه بر اصلاح پف کردگی‌های زیر چشم می‌تواند موارد زیر را نیز ترمیم کند:

  • پلک بالایی پف کرده یا افتاده
  • پوست اضافی پلک بالایی از نوع مختل‌کننده بینایی
  • افتادگی پلک‌های پایین که ممکن است باعث نمایان شدن سفیدی در زیر عنبیه یا همان قسمت رنگی چشم شود.
  • پوست اضافی در پلک پایین

در این روش سرپایی جراح چربی ناحیه زیرین چشم را مجددا تنظیم می‌کند و عضله و پوست را سفت می‌کند تا ظاهری صاف ایجاد کند. در بیشتر موارد، لیفت پلک پایین باعث خلاص‌شدن از شر پف‌های زیر چشم برای همیشه می‌شود. به ندرت پیش می‌آید که افراد در آینده نیاز به انجام مجدد این روش داشته باشند.

با این حال، گاهی اوقات بیماران برای درمان کیسه‌های زیر چشم به درمان‌های متعددی نیاز دارند، مانند ترکیب لایه‌برداری با لیزر با پرکننده یا لیفت پلک.

علاوه بر اینکه با پزشک خود در مورد هزینه و چگونگی جراحی پف زیر چشم صحبت می‌کنید، بایستی عوارض جانبی جراحی پلک مانند خشکی چشم، آبریزش چشم، درد، تورم، کبودی و تاری دید را هم در نظر بگیرید. عوارض نادر شامل از دست دادن بینایی، خونریزی، عفونت، آسیب به عضلات چشم، ساییدگی قرنیه و افتادگی پلک است.

 

2. کرم های دور چشم

یکی از روش های پزشکی برای رفع پف زیر چشم، استفاده از انواع کرم های دور چشم است. این محصولات به دلیل دارا بودن ویتامین k، رتینول و هیدروکینون، ضمن کاهش لک و پف، سیاهی اطراف این ناحیه را نیز بهبود می دهند. کرم های حاوی کافئین نیز به دلیل منقبض کردن رگ های خونی در رفع این عارضه اثرات مفیدی دارند.

3. درمان پف زیر چشم با لیزر

یکی از راه‌های درمان پف زیر چشم استفاده از لیزر است. لیزر درمانی برای پف‌های زیر چشم به‌ویژه برای بیماران جوان یا بیماران مبتلا به لیپوپتوز خفیف، متوسط یا یک طرفه مناسب است. همچنین در بیمارانی که جراحی در آنها بسیار پیچیده است و هیچ تضمینی برای نتیجه خوب وجود ندارد، استفاده از این روش درمانی نتایج خوبی را ارائه داده است.

شما ممکن است انتظار داشته باشید که نتایج انجام این روش تقریباً شش تا نه ماه باقی بماند، پس از آن زمان اسید هیالورونیک تجزیه شده و جذب بدن شما شود. اگر می‌خواهید نتایج را حفظ کنید، می‌توانید درمان را تکرار کنید.

رفع پف زیر چشم با لیزر CO2، اکثر مشکلاتی را که روی پوست زیر چشم تاثیر می‌گذارد را می‌تواند درمان کند. خطوط ریز، چین و چروک و تغییر رنگ بزرگترین شکایتی است که مراجعین از ظاهر زیر چشم خود دارند.

این درمان از لیزر برای حذف لایه‌های سطحی پوست چروک‌شده در ناحیه زیر چشم و تحریک رشد کلاژن جدید استفاده می‌کند و در نتیجه پوست سفت‌تر می شود. بسته به نوع پوست و قرار گرفتن در معرض نور خورشید، نتایج می‌تواند سال‌ها باقی بماند.

 

4. فیلر، درمان سریع پف زیر چشم

فیلر یکی دیگر از روش های رایج پزشکی در درمان پف زیر چشم است. در این متد بعد از بی حسی موضعی، یک ماده پرکننده ژل مانند (اسید هیالورونیک) در ناحیه زیرین چشم و گونه ها تزریق می شود. ماندگاری این روش درمان حدود یکسال است.

5. درمان پف زیر چشم با پلاسما

پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) یک روش درمانی پیشرفته برای پف کردگی‌های زیر چشم است. با استفاده از عناصر طبیعی بدن می توان به‌راحتی با ظاهر کیسه‌های زیر چشم مبارزه کرد. در طول درمان PRP، جراح نمونه کوچکی از خون شما را می‌گیرد. سپس خون شما سانتریفیوژ می‌کند تا بتواند PRP را از آن استخراج کند.

ماده استخراج شده از پلاسما غنی از هورمون‌های رشد عمیق و عوامل دیگری است که باعث افزایش خاصیت ارتجاعی، رشد کلاژن جدید و سوزاندن کیسه‌های چربی می‌شود. هنگامی که جراح شما PRP را ایزوله کرد، آن را به ناحیه کیسه زیر چشم تزریق می‌کند.

روش پی آر پی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر ایجاد کیسه‌های زیر چشم یا برای درمان پف‌های متوسط زیر چشم موثرتر است. اما این روش در موارد شدید به آن اندازه مؤثر نیست. اگر سن ۳۰ سال یا کمتر داشته باشید، تقریباً بلافاصله و مطمئناً ظرف چند روز متوجه نتایج حاصل از آن خواهید شد. با این حال، بیماران مسن‌تر ممکن است به چندین درمان نیاز داشته باشند و برای مشاهده کاهش شدید کیسه‌های زیر چشمی که به‌دنبال آن هستند، زمان زیادی منتظر بمانند.

 

6. درمان پف زیر چشم با مزوتراپی

مزوتراپی روشی درمانی برای از بین بردن پف زیر چشم، سیاهی دور چشم و رنگ پوست تیره است. مزوتراپی جدیدترین روش درمان پف زیر چشم است که از مجموعه‌ای از ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌ها و عصاره‌های گیاهی برای جوان‌سازی و سفت‌کردن پوست و همچنین کمک به از بین بردن چربی‌های اضافی استفاده می‌کند. این مواد به لایه مزودرم، جایی که سلول‌های خونی در آن گردش می‌کنند، تزریق می‌شود.

مواد موجود در تزریقات مزوتراپی باعث تحریک فیبروبلاست‌ها می‌شوند. فیبروبلاست‌ها به نوبه خود سلول‌هایی هستند که تولید کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید را تحریک می‌کنند. این اجزا مسئول سفتی و حالت الاستیکی پوست شما هستند. بالاترین سطح این مواد در بدن باعث جوانتر دیده‌شدن لایه‌های پوستی می‌شود. مزوتراپی یک روش تقویت‌کننده با اثرات بالا و غیر تهاجمی برای از بین بردن این پف کردگی‌های زیر چشمی است. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که از پف و سیاهی زیر چشمان خود خسته شده‌اید، مزوتراپی به عنوان یک روش موثر می‌تواند به شما کمک نماید.

 

کلام آخر

در حالت کلی فراموش نکنید که ممکن است با افزایش سن یا به دلایل موقتی مانند کمبود خواب، رژیم غذایی نامناسب یا آلرژی‌های فصلی متوجه بروز پف چشم شوید. تصحیح عادات و سبک زندگی عموما در مدت زمان کوتاهی، پف چشم شما را بهبود می‌بخشد. بنابراین بهتر است (به جز موارد خاص بیماری) قبل از مراجعه به پزشک، علت ورم چشم را در نحوه زندگی روزانه و فعلی‌تان جستجو کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا